17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Japonské krůtí nudličky

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 600 g
oranžová paprika 1 ks
velká mrkev 1 ks
menší cuketa 1 ks
pórek 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: japonská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je přidávat postupně. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky, pórek a papriku na proužky a cuketu na malé kostičky. Sušenou citronovou trávu zalijeme vroucí vodou (jen tak, aby byla tráva ponořená) a necháme nabobtnat. Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Do misky nasypeme cca lžíci bramborového škrobu a maso v něm neosolené ze všech stran obalíme - rukama jej několikrát promícháme. Krůtí maso opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova, vyjmeme z pánve a uložíme na teplé místo.
Ve woku rozpálíme olej a postupně budeme přidávat zeleninu - nejprve osmažíme mrkev, po minutě přidáme papriku, po další minutě cuketu a nakonec pórek. Promícháme, přidáme půl lžičky sušeného zázvoru, pepř, lžičku medu, dvě až tři lžíce ústřicové omáčky, dvě lžíce tmavé sojové omáčky (nejlépe japonské, ale není podmínka), přidáme scezenou citronovou trávu a prolisovaný česnek. Zeleninu restujeme tak dlouho, až má konzistenci, jaká nám vyhovuje, kdo chce mít zeleninu křupavou, pracuje rychle :-). Podle chuti přisolíme a do zeleninové směsi přisypeme opečené maso. Necháme maso prohřát a podáváme nejlépe se smaženými nudlemi.



Další fotografie
 


RECEPTY

Bramborový guláš - buřtguláš

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle... zobrazit recept

RECEPTY

Dort "medvídek"

Postup: Žloutky ušleháme - můžeme vařečkou nebo ve šlehači, postupně za stálého šlehání... zobrazit recept

RECEPTY

Marinovaný pstruh

Postup: 2 filety ze pstruha dáme do nádoby, kůži dolů. Posypeme jej cibuli nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Křenové zelí (vitamínová bomba)

Postup: Hlávku zelí očistíme od nepěkných listů. Rozpůlíme a nakrouháme na jemno. Dáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Pizzerie & Brazilian Grill Albrechtice

Pizzerie & Brazilian Grill je stylová rodinná restaurace v Albrechticích u...